Sunday, 5 November 2017

Jual Hotwheels, Dapat RM194


Alhamdulillah barang Hotwheels sampai ke destinasi. Lega rasanya. Ingatkan ada masalah. Sebabnya lupa nak isi maklumat di belakang sampul Flexipack. Mana tau kena pulang semula ke.

Mujurlah pembeli ni boleh toleransi. Tiap-tiap hari dia mesej aku barang dah sampai mana. Aku ada beri jaminan pada dia dalam masa 2 minggu barang akan sampai. Kalau tak sampai lagi, aku akan 'refund' duit dia. Begitu tinggi aku punya keyakinan. Bila difikirkan memanglah rugi. Tapi demi kepuasan pembeli, kenalah terima je.

Sekarang barang dah sampai, harapnya dia puas hati. Jangan dia nak 'return' barang sudahlah. Nak 'return' ni penjual kena bayar 'Shipping Label'. Harga untuk penghantaran semula pun dah sama harga barang. Kalau dah begitu, kenalah 'refund'.

Beginilah lumrah perniagaan di eBay.

Thursday, 11 May 2017

Ezywire MPOS - Payment On The Go

Anda seorang peniaga? Tak kisah anda berniaga apa jenis perniagaan pun. 

Tauke kedai makan, pemilik car wash, stokis jual barang kecantikkan, Upline MLM, tauke sewa kereta,mekanik kereta atau apa-apa sahaja tauke bisnes apa pun.

Pastinya ada sedikit masalah akan timbul apabila pelanggan anda tak bawa wang tunai untuk membuat pembayaran. 

Alamak, macam mana ni. Duit cash tak bawa pulak. Pelanggan nak ke bank nak keluarkan duit pun dah buang masa. 

Kalau dia datang balik. Kalau tak datang, meloponglah dapat free service je. Itu untuk tauke workshop. 

Bagaimana dengan tauke kedai makan? Pelanggan tak bawak wang tunai pulak. Makan pun sudah. Perut dah kenyang. Sekali tak bawak wang tunai. Boleh tepuk dahi pemilik kedai makan. Takkan nak bagi makan free je kan. Jadi, solusinya pergi cuci pinggan di belakang!

Ini pula pemilik car wash. Kereta punya bersih. Di'polish lagi. Baru nampak ganas. Tapi bila nak bayar, 'Alamak bos, duit tak cukuplah nak bayar. Bayar esok boleh tak? Ala kawan-kawan. Takkan tak boleh kawtim?". 

Maka pemilik car wash pun setuju. Dijadikan cerita. Esoknya dia tak datang. Tunggu lagi untuk terima bayaran. Esok punya esok, tak nampak batang hidung. Tepuk dahi.

Anda boleh perhatikan cerita-cerita di atas. Semua itu adalah permasalahan yang timbul apabila pelanggan tak bawa wang secara tunai. 

Sampai bila nak jadi begini? Modal rolling pun tak ada gara-gara ada pelanggan tak bayar secara tunai. Tak akan nak bagi free-free je servis. Tak adakah jalan penyelesaian?

Sebenarnya ada. Apa jalan penyelesaiannya?

Jeng-jeng.

Perkenalkan Ezywire MPOS- Payment On The Go!


Apa itu Ezywire? Saya tak fahamlah.

Ezywire adalah satu alat yang membolehkan anda (peniaga) menerima bayaran secara terus melalui kad kredit/kad debit (Visa & Mastercard) daripada pelanggan. Jadi, masalah tak bawa wang secara tunai tiada. Ia boleh dibawa di mana-mana dan menerima bayaran di mana-mana asalkan ada telefon Android atau iPhone.

Teknologi ini telah dibangunkan oleh sebuah syarikat Malaysia iaitu Mobiversa Sdn Bhd.


Apa Kelebihan Ezywire Berbanding Yang Lain?


  Terima bayaran melalui Visa & Mastercard

 ✔ Selamat - Duit masuk terus ke akaun anda

  Tiada yuran bulanan

  Saiz kecil dan ringan

  Sambungan menggunakan Bluetooth 

 ✔ Mesra iOS dan Android

 ✔ Transaksi fee yang sangat rendah iaitu 1.7% sahaja.


 

Bagaimana Ezywire Berfungsi? Hanya 3 Langkah Mudah!




Tonton video di bawah untuk lihat sendiri bagaimana Ezywire ini berfungsi.



Siapa Yang Wajib Gunakan Ezywire?


Penganjur seminar

Pengusaha homestay/hotel bajet

Pengusaha kereta sewa

Tauke restoren

Pengusaha bengkel kereta

Peniaga MLM (Multi Level Marketing)

Sesiapa sahaja yang berniaga


Apa Syarat Nak Dapatkan Ezywire?


Ada lesen perniagaan/syarikat yang sah

Ada akaun semasa perniagaan/syarikat (2 bulan penyata gaji)

Tidak menjalankan aktiviti perniagaan yang menyalahi undang-undang

Pemohon tidak sangkut CCRIS/CTOS dan bukan seorang bangkrap


Bos, Saya Sangat Berminat Dan Apakah Yang Perlu Saya Lakukan?


Alat ini dijual dengan harga RM778 seunit, namun untuk tempoh promosi, anda hanya perlu bayar RM778 RM498 sahaja

YA,cuma RM498. (Tiada bayaran bulanan!)


Berminat?





Monday, 8 May 2017

Lama Sudah Tidak Berblogging

Assalamualaikum.

Lama sudah aku tidak berblogging sejak ada anak ini. Tiada masa untuk aku update post terbaru.

Al maklumlah bila sudah ada anak ini. Lagi-lagi ada berniaga secara sambilan. Usahkan nak kemaskini blog, nak jenguk Facebook pun dah jarang.

Ini gara-gara perniagaan sambilan yang aku buat membuatkan tiada masa untuk aku bersosial. Sehingga aku tidur lewat.

Ini normal dalam berniaga. Kena berkorban. Bersengkang mata demi mencari rezeki. Tapi hasilnya memang menarik. Dalam 2 minggu aku buat bisnes ini, sudah berjaya mendapat RM1k. Yang aku nak bagitau ni, ini bukan bisnes MLM ye. Ini real bisnes. Bisnes jual barang dropship.

Mann Jadda, Wajada.

Maksudnya, Barangsiapa yang bersungguh-sungguh, maka ada hasilnya.

Percaya pada hal itu. Kita akan dapat hasilnya. Bukan goyang-goyang kaki sambil baring di kerusi malas terus dapat hasil.

Anda nak tahu saya buat bisnes apa? Boleh ikuti kemaskini seterusnya ye.